Košarica

Završetak kupnje Korak 1
Adresa za dostavu:
Za dostavu koristiti istu adresu kao i za račun
Dodajte adresu za dostavu narudžbe
Ime Kat.broj Cijena: Količina PDV Popust Ukupno
 
Ukupna cijena proizvoda
 
Ukupno:
0,00 kn
0,00 kn
Napomene i posebni zahtijevi
Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Opći uvjeti poslovanja

Ovim uvjetima utvrđuje se postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

U navedenoj internet trgovini, tvrtka Probus K.I.G. d.o.o. nalazi se u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem internet trgovine ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja.

 

Opći uvjeti kupnje i prodaje

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja proizvoda snosi Kupac. Kupci mogu postati punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj ili kojoj drugoj europskoj državi. Posjetom web stranice Prodavatelja ili narudžbom proizvoda Kupac prihvaća opće uvjete poslovanja tvrtke Probus K.I.G. d.o.o.

Prodajemo isključivo pod uvjetima čije smo najvažnije točke saželi u nastavku. Za ostale uvjete koje Kupac bude zahtijevao potrebna je pismena suglasnost Prodavatelja. Naši uvjeti prodaje primjenjuju se za sve trenutne i buduće transakcije s Kupcem.

 

Odgovornost

Tvrtka Probus K.I.G. d.o.o. u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica. Nismo odgovorni za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

Nastojimo da podatci o proizvodima budu točni i ažurni, ali se ograđujemo i ne preuzimamo odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih podataka. Fotografije i prikazi na ovim stranicama i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su dostupni. Neke fotografije mogu biti samo ilustrativne prirode za određeni tip proizvoda.

Ukoliko dostupan proizvod znatno odstupa od proizvoda traženih karakteristika Prodavatelj će Kupca obavijestiti i postupiti prema dogovoru. U slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom svaki Kupac ima pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno važećem Zakonu o zaštiti potrošača.

 

NARUČIVANJE, PLAĆANJE, ISPORUKA

Naručivanje

Sve proizvode ponuđene u našoj internet trgovini možete naručiti putem iste, telefonom na +385 44743190, telefaksom na +385 44743191 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli..

Nakon narudžbi zaprimljenih putem elektronskog obrasca internet trgovine, ili na neki drugi način, Kupcu će biti dostavljena ponuda s iskazanim rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje. Naše su ponude bez obveze.

U slučaju isporuke otkupninom, posebnu ponudu nećemo dostavljati, već isporuci plaćene robe pristupamo temeljem narudžbe Kupca.

 

Plaćanje

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Naručitelji sa sjedištem izvan Hrvatske dobit će ponudu i račun izražen u Eurima bez PDV-a.

Nakon zaprimanja narudžbe, na Vaš e-mail dostavit ćemo neobvezujuću ponudu. Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima) odnosno uplatu po ponudi Kupac će Prodavatelju platiti putem opće uplatnice, transakcijskom uplatom ili otkupninom prilikom dostave robe.

 

Isporuka

Nakon vidljive uplate ili dostavljenog dokaza o uplati, kupljene proizvode pripremamo za isporuku. Isporuka obično traje 2 - 3 radna dana ako je proizvod na skladištu. U suprotnom, Prodavatelj se obvezuje u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj ste izvršili plaćanje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode.

Moguće je da neki naručeni proizvodi imaju produženi rok isporuke ili su rasprodani. Sve naručene proizvode nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko zbog stanja zaliha to neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka. Ako Prodavatelj iz nekog razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe.

Osim za područje Hrvatske u mogućnosti smo osigurati dostavu na adresu Kupca i na području ostalih država članica EU. Robu izvozimo i u ostale europske države.

Troškovi dostave kupljenih proizvoda na željenu adresu ovise o prijevoznoj težini proizvoda. U slučaju glomaznosti i nestandardnih dimenzija pošiljke, zadržavamo pravo povećanja cijene prijevoza sukladno cjeniku prijevoznika. U slučaju navedenog uvećanja cijene dostave, ukupni trošak dostave na adresu Kupca biti će jasno iskazan na ponudi koju ćemo Vam dostaviti temeljem Vašeg upita.

Ukoliko prilikom kupovine kao način preuzimanja kupljene robe Kupac odabere osobno preuzimanje robe na adresi Prodavatelja, troškovi dostave se ne zaračunavaju.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu kao potvrdu o preuzimanju.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Nakon isporuke naručene robe Prodavatelj je izvršio svoje ugovorne obveze i rizik gubitka Proizvoda i pravo vlasništvo nad proizvodima prelazi na Kupca.

 

Ambalaža

Troškovi ambalaže i njezine kasnije reciklaže idu na teret Kupca, a ambalažu osigurava Prodavatelj ili proizvođač.

 

REKLAMACIJE, ZAMJENE, POVRATI

Reklamacije

Očigledne greške Kupac mora priopćiti u roku tjedan dana nakon prijema robe. Manje očite greške Kupac može pismeno dojaviti u tjednu koji slijedi nakon što ih je otkrio, ali najkasnije 4 tjedna nakon prijema robe.

Prodavatelj zadržava pravo preinake uređaja i proizvoda radi njihovog tehničkog razvoja. Prije upotrebe proizvoda Kupac je obavezan pročitati upute za uporabu. Kupac je proizvode dužan održavati i upotrebljavati uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnome može doći do oštećenja proizvoda koje bi moglo uzrokovati ozbiljne štete. Podatci navedeni u našoj internet trgovini služe radi opisa proizvoda i ne predstavljaju zajamčena svojstva.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u prijevozu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U suprotnome, naknadne reklamacije Prodavatelj neće moći uvažiti.

 

Garancija kakvoće / zamjena / naknada štete

Svi proizvodi kupljeni kod Prodavatelja pokriveni su punom garancijom u određenom vremenskom razdoblju koji će biti naznačen na računu. Unutar tog razdoblja sve garancije bit će riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim proizvodom ili u krajnjem slučaju povratom novca.

Garancija vrijedi samo pod uvjetom da je Kupac proizvod upotrebljavao i održavao prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Garancijom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja i slično, te intervencija i popravaka u tijeku jamstvenog roka izvan ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja proizvoda.

Garancija ne pokriva potrošni materijal kao što su npr. baterije za džepne svjetiljke.

Garancija na određeni proizvod nije prenosiva te vrijedi samo i jedino prvom Kupcu.

Za sve reklamacijske postupke obvezan je račun kao dokaz kupnje.

 

Povrat

Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje predmeta u posjed. Prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca iz Odsjeka IV./Pravo na jednostrani raskid ugovora/Opće odredbe od članka 72. do 79. Zakona o zaštiti potrošača, možete pročitati ovdje.

Za povrat proizvoda potrebno je pratiti sljedeći postupak: s Prodavateljem morate kontaktirati telefonom na +385 44743190 ili putem kontaktnog obrasca, s naznakom da želite izvršiti povrat proizvoda te navesti:

- broj računa

- serijski broj proizvoda (ako postoji).

Po primitku priopćenja, nastavit ćemo postupak povrata naznačivši Vam adresu na koju ćete poslati proizvod. Rizik i prijevozni troškovi povrata robe idu na Vaš teret. Na vraćenoj robi ne smije biti znakova uporabe proizvoda i on se mora nalaziti u svojoj originalnoj ambalaži. Kad Prodavatelj dobije proizvod (uz koji morate priložiti originalan račun), slijedi povrat cjelokupnog iznosa.

Pristat ćemo na povrat samo onih proizvoda kod kojih je originalna ambalaža očuvana i neoštećena, te ukoliko proizvodi nisu otpečaćeni.

Ne postoji NIKAKVA mogućnost povrata certifikata jer su oni izdani i poslani na Vaše ime.

Zadržavamo pravo odbiti proizvode koji nisu vraćeni u skladu s našim pravilnikom.

 

ONLINE platforma za rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Tvrtka Probus K.I.G. d.o.o. obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje. Izjavom o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka nisu obuhvaćene internet stranice trećih strana koje razmjenjuju poveznice s ovom web stranicom (www.probus.hr) te za njih ne preuzimamo odgovornost. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Probus K.I.G. d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Poveznice na druge WEB stranice

Naša internet stranica (www.probus.hr) može sadržavati poveznice na stranice koje održavaju treće osobe, čiji se podatci i pravila privatnosti razlikuju od naših. Nismo odgovorni za sadržaj internetskih stranica koje su povezane putem poveznica s našom web stranicom. Takve poveznice namijenjene su samo kao podrška za korisnika stranice. Ne utječemo na sadržaj povezanih internetskih stranica koje nisu dio naše internetske prezentacije. Savjetujemo da pročitate pravila privatnosti svih internet stranica trećih osoba prije posjete ili predaje bilo kakvih osobnih ili drugih podataka putem takvih stranica.

 

PROBUS GRUPA

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.