Opis
Digitalni vinski refraktometar HI96816 ima krivulju potencijalnog alkohola temelji se na tablicama koje se nalaze u Uredbi Komisije Europske ekonomske zajednice br. 2676/90 od 17. rujna 1990., Određivanje metoda zajednice za analizu vina i Međunarodne organizacije vinove loze i vina (OIV) . Krivulja potencijalnog alkohola temelji se na sljedećoj jednadžbi:
Potencijalni alkohol %V/V = g/L šećera / 16,83
- Namijenjeno za određivanje potencijalnog alkohola u vinskom soku i moštu
- Automatska kompenzacija temperature
- Raspon od 4,9 do 56,8 % V/V s preciznošću od ±0,2 % V/V
Točnost HI96816 može se potvrditi pripremom standardne % Brix otopine. Nakon kalibracije, 25% Brix otopina se stavlja u jažicu i tipka READ se neprestano pritiska sve dok se na primarnom LCD-u ne prikaže % Brix vrijednost. HI96816 sadrži ugrađeni temperaturni senzor i programiran je s algoritmima temperaturne kompenzacije u skladu sa ICUMSA Standardom knjige o metodama za težinski postotak saharoze.
Izrada standardne % otopine saharoze
Da biste napravili otopinu saharoze, slijedite postupak u nastavku:
- Stavite posudu (kao što je staklena bočica ili boca s kapaljkom koja ima poklopac) na analitičku vagu.
- Tarirajte vagu.
- Izvažite X grama saharoze visoke čistoće (CAS #: 57-50-1) izravno u čašu.
- Dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu u čašu tako da ukupna težina otopine bude 100 g.
- Napomena: Otopine iznad 65% možda će trebati snažno promiješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F). Uklonite otopinu kada se saharoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.