Digitalni refraktometar za mjerenje šećera u vinu HI96816

SKU: HI96816 Kategorija:

328,75 

PDV uračunat u cijenu

HI96816 je robustan, prijenosni digitalni refraktometar dizajniran za mjerenje potencijalnog alkohola (% V/V) u vinu, soku i moštu prema Uredbi Komisije Europske ekonomske zajednice br. 2676/90. HI96816 ima jednostavan rad s dva gumba i visoku preciznost od 0,2% V/V potencijalnog alkohola.

Dostupno uz narudžbu



Compare

Opis

Digitalni vinski refraktometar HI96816 ima krivulju potencijalnog alkohola temelji se na tablicama koje se nalaze u Uredbi Komisije Europske ekonomske zajednice br. 2676/90 od 17. rujna 1990., Određivanje metoda zajednice za analizu vina i Međunarodne organizacije vinove loze i vina (OIV) . Krivulja potencijalnog alkohola temelji se na sljedećoj jednadžbi: 

Potencijalni alkohol %V/V = g/L šećera / 16,83 

  • Namijenjeno za određivanje potencijalnog alkohola u vinskom soku i moštu
  • Automatska kompenzacija temperature
  • Raspon od 4,9 do 56,8 % V/V s preciznošću od ±0,2 % V/V

Točnost HI96816 može se potvrditi pripremom standardne % Brix otopine. Nakon kalibracije, 25% Brix otopina se stavlja u jažicu i tipka READ se neprestano pritiska sve dok se na primarnom LCD-u ne prikaže % Brix vrijednost. HI96816 sadrži ugrađeni temperaturni senzor i programiran je s algoritmima temperaturne kompenzacije u skladu sa ICUMSA Standardom knjige o metodama za težinski postotak saharoze. 

Izrada standardne % otopine saharoze 

Da biste napravili otopinu saharoze, slijedite postupak u nastavku: 

  • Stavite posudu (kao što je staklena bočica ili boca s kapaljkom koja ima poklopac) na analitičku vagu.
  • Tarirajte vagu.
  • Izvažite X grama saharoze visoke čistoće (CAS #: 57-50-1) izravno u čašu.
  • Dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu u čašu tako da ukupna težina otopine bude 100 g.
  • Napomena: Otopine iznad 65% možda će trebati snažno promiješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F). Uklonite otopinu kada se saharoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.

Specifikacije

Specifikacije

SKU 

HI96816 

Sadržaj šećera raspon 

4.9 do 56.8% V/V potencijalni alkohol; (10 do 75% Brix)* 

Sadržaj šećera rezolucija 

0.1 %V/V potencijalni alkohol 

Sadržaj šećera točnost 

±0.2 %V/V potencijalni alkohol 

Temperatura raspon 

0.0 do 80.0°C (32.0 do 176.0°F) 

Temperatura rezolucija 

0.1°C (0.1°F) 

Temperatura točnost 

±0.3°C (±0.5°F) 

Automatsko isključivanje 

nakon tri minute nekorištenja 

Vrsta baterij / vijek  

9V / približno 5000 očitanja 

Ocjena kućišta 

IP65 

Dimenzije 

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) 

Težina 

420 g (14.8 oz.) 

Refraktometar izvor svjetlosti 

žuti LED 

Refraktometar temperaturna kompenzacija 

automatski između 10 i 40°C (50 do 104°F) 

Minimalni volumen uzorka 

100 μL (za potpuno pokrivanje prizme) 

Uzorak ćelije 

prsten od nehrđajućeg čelika i prizma od kremenog stakla 

Vrijeme mjerenja 

otprilike 1,5 sekunde 

Informacije o naručivanju 

Isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu. 

Jamstvo 

2 godine 

Dodatne informacije

Težina 0,42 kg
Dimenzije 192 × 102 × 67 cm