Opis
Digitalni refraktometar fruktoze HI96802 pretvara indeks loma u uzorku hrane u masu fruktoze %. Ta se pretvorba temelji na tablicama pronađenim u ICUMSA knjizi, metoda (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera) koja dokumentira promjene indeksa loma s temperaturom za postotak masene otopine fruktoze. HI96802 idealan je za analizu voća, energetskih pića, pudinga, sojinog mlijeka, sokova, marmelade, marmelade, meda, juha, žele, tofua i začina. HI96802 jednostavan je alat za mjerenje šećera u uzorcima hrane na terenu ili u laboratoriju.
- Dizajniran za analizu šećera u hrani
- Algoritmi za kompenzaciju temperature temeljeni na otopini fruktoze
- 0 do 85% fruktoze prema rasponu težine s točnošću od ± 0,2%
Izrada standardne % fruktozne otopine
Da biste napravili otopinu s fruktozom, slijedite postupak u nastavku:
- Stavite posudu (poput staklene bočice ili boca s kapalicom na koji je poklopac) na analitičku vagu.
- Tarirajte.
- Izvažite X grama fruktoze visoke čistoće (CAS br #: 57-48-7) izravno u čašu
- U čašu dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu, tako da je ukupna težina otopine 100g.
- Napomena: Otopine iznad 65% možda je potrebno intenzivno miješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F). Uklonite otopinu kada se fruktoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.